Villámgyors és nagyon almás muffin – a hétvége sztárja
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/almas_fahejas_muffin_123rf_980x480.jpg?itok=3itlsPNk)
Vendégváró édességnek is isteni.
Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tej
- 3 nagyobb alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
A meghámozott, leszerelt almákat összeforgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretéve állni hagyjuk. A sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük az előzőleg megolvasztott és kihűlt margarint. Az egészet csomómentesre keverjük, ezután alaposan összeforgatjuk a fahéjas almával. A masszát muffinformákba vagy papírkapszlikba kanalazva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát is végeznünk, nehogy nyers maradjon a süti közepe.