Mennyei kaszinótojás: Itt az eredeti recept
Igazi klasszikus étel húsvétra.
Kaszinótojás-Hozzávalók
Alap
- 4 db tojás
Töltelék
- 1 ek majonéz
- 1 mk mustár
- só, bors
- szerecsendió
- 40 g vaj
Szósz
- 2 ek majonéz
- 2 kk mustár
- 2 ek tejföl
- 1 kk citromlé
- só, bors
- szerecsendió
- 1 mk porcukor
Elkészítés
Tedd fel főni a tojásokat 9-10 percig, majd helyezd hideg vízzel teli tálba a őkett, hogy szépen le tudd szedni a héjukat. Ha kellőképpen lehűltek, szépen héjazd meg a tojásokat. Vágd félbe a mindegyiket, és egy kanál segítségével szedd ki a sárgájukat. A tojássárgáját keverd össze langyos vajjal, ízlés szerinti mennyiségben sóval, borssal, szerecsendióval.Ezután keverj hozzá majonézt és mustárt. A fél tojásokba töltsd vissza a tölteléket. A szósz elkészítéséhez keverj össze mustárt, majonézt, tejfölt, szerecsendiót, sót, borsot, citromlevet, és öntözd meg vele a tojásokat. Tálalhatod salátával, de pirítóssal is nagyon finom.