Túrós pite

Túrós pitét már a hipermarketek mirelit pultjaiban is meg lehet találni, de sokkal jobb a házilag készített. Íme egy isteni túrós pite, ami biztosan a család kedvence lesz.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj vagy zsír
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 3-4 evőkanál tej
Töltelékhez
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2-3 evőkanál morzsa
- 1 tojás
Elkészítés
A sütőporral elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással és egy kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A tészta egyik felét kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és egy kis tepsibe fektetjük. Hintsük rá a morzsát.
A töltelékhez a tojássárgájákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra, hozzáadjuk a túrót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk a tölteléket, majd fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük négyzetes darabokra és megszórjuk vaníliás porcukorral.
Próbáld ki a diabetikus túrógombócot is!