Tiramisu

A "tirami sù" olasz kifejezés átvitt értelmű jelentése a "dobj fel”, ami a desszert két koffeintartalmú összetevőjére utal: a presszókávéra és a kakaóra.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 200 g kristálycukor
- 500 g mascarpone sajt
- ¼ tk só
- kb. 30 babapiskóta
- 250 ml erős feketekávé
- 200 g félédes fekete csokoládé, reszelve
- 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaópor
Elkészítés
Verjük fel a tojássárgáját cukorral, míg krémes állagú lesz. Óvatosan adjuk hozzá a mascarponéhoz. Verjük fel a tojásfehérjét pici sóval jó keményre, és adjuk hozzá a krémhez. Kanalazzunk egy réteget az ovális desszertestál aljára. A babapiskótákat rövid időre mártsuk be a kávéba, és rakjuk sorba a krém fölé. A piskótákat fedjük e krémmel és hintsük meg csokoládéval. Folytassuk a rétegeket, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére krém kerüljön. Szórjuk meg csokoládéval és kakaóporral. Hűtsük a hűtőben legalább 3 óráig, mielőtt tálalnánk.
Próbáld ki a narancsos tiramisut is!
Fotó: grayline.com
Oldalak
