Túrós-gombás lasagne
Kis újítás, hatalmas változás. Az íz világa, bár hasonlít a hagyományos lasagnehoz, mégis a friss túró által belecsempészhetünk egy kis változást. Legyünk bátrak és merészek, hiszen ez az új különlegesség nyárias könnyedséget hoz a konyhánkba.
Hozzávalók
- 1 csomag lasagne tészta
- 4 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 1 db tojás
- 1 evőkanál vaj
- 7 db közepes méretű gomba
- 10 dkg magozott olívabogyó
- 40 dkg túró
- olívaolaj
- só
- bors
- medvehagyma
- fokhagymagranulátum
- pár dkg sajt
Elkészítés
Először is a lasagne lapokat tegyük bele egy lábasba, és főzzük őket félkeményre. A felszeletelt gombát és olívabogyót pároljuk meg egy kis olívaolajon, majd fűszerezzük meg őket egy kis sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymagranulátummal. Vegyünk elő egy tálat a szósz elkészítéséhez: a liszthez adjuk hozzá a tojást, a margarint és a tejszínt. Öntsük fel egy kis vízzel, és sózzuk meg, majd keverjük alaposan össze a tál tartalmát. Ha minden kész van, kenjünk ki egy tepsit egy kis olívaolajjal, majd öntsünk rá fél merőkanálnyi szószt. A szószra tesszük rá a lasagne lapokat, rá a túró, arra a gombásszósz, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét lasagne tésztával zárjuk le, majd reszeljünk rá sajtot. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 30 perc múlva már ki is vehetjük az aranybarna lasagne különlegességet.
A banános fánk szezámmagos karamellel tökéletes befejezése lehet az étkezésnek.