Egyszerű spárgakrémleves
A spárgakrémleves egy igazán könnyű és gyors leves a hétköznapokra, de akár a hétvégi ebédhez is kitűnő választás lehet.
Hozzávalók
- 500 g spárga
- fél fej vöröshagyma
- 1 ek. vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 húsleves kocka
- 5 dl víz
- 2 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés
A spárgát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk, és a spárgafejeket félre tesszük. Majd az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Ezután mehet bele az apróra vágott spárga, ha egy kicsit megdinsztelődött, akkor öntsük fel vízzel, beledobjuk a leveskockát is, majd főzzük addig, amíg a spárga teljesen megpuhul. A megfőtt spárgát turmixoljuk össze, közben pedig a tejfölt és a tojás sárgáját keverjük össze, tegyünk hozzá egy keveset a léből és így öntsük hozzá a leveshez. Ízesítsük sóval, borssal, tegyük bele a spárgafejeket is és hagyjuk még néhány percet főni a levest.
Kóstold meg a grillezett spárgát - Az egyik legegészségesebb köretet!