Majonézes káposztasaláta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az egyszerű saláták mindig remek kiegészítői lehetnek az ételeinknek, ráadásul akár két főétkezés között is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk őket, ha éppen megéheznénk munka közben.
Hozzávalók
- 1 kisebb káposzta
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 70 g majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 ek. tárkonyecet
- só
- cukor
- bors
Elkészítés
A káposztát legyaluljuk, összevágjuk a vöröshagymát és a répát is lereszeljük, majd egy tálba öntjük őket és egy csipet sót szórunk rá. Az öntethez összekeverjük a tejfölt és a majonézt, hozzáadjuk a tárkonyecetet. Adhatunk hozzá cukrot és egy kevés borsot is, átkeverjük az egészet és végül az egészet ráöntjük a zöldségekre. Ahhoz, hogy még finomabb eredményt érjünk el, érdemes legalább egy fél napot a hűtőben pihentetnünk az elkészült salátát.