Penne zöldségmártással
A vegetáriánusoknak tökéletes választás! A tészta is gyorsan elkészül, a szósz is pillanatok alatt a tányéron van, mi kell még? Ha nagyobb vendégséget várnánk, remek fogásnak bizonyul, hiszen nem túl bonyolult elkészíteni, és emellett roppant ízletes.
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 db póréhagyma
- 2 db zellerszár
- 3 dkg sütőmargarin
- só
- bors
- vegeta
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 8 dkg sajt
- 15 dkg penne
Elkészítés
A répát és a cukkinit zöldséghámozóval szeleteljük fel. A zellerszárat és a póréhagymát aprózzuk fel, majd mind a négy zöldséget tegyük bele egy forró margarinos serpenyőbe pirulni. Ízlés szerint fűszerezzük őket. Ha ez megvan, öntsük fel vízzel, és hagyjuk, hogy a zöldségek kellően megfőjenek. Öntsünk rá tejszínt, reszeljünk rá sajtot, majd hagyjuk még pár percig forrni. Eközben a tésztát főzzük meg, és szűrjük le. Tálaláskor öntsük rá a pennére a zöldségmártást, és díszítsük egy szál friss petrezselyemmel.
Kóstold meg desszertként a kiwis tortát!