Top 3 karácsonyi sütemény recept - Ünnepi ízek a meghitt hangulathoz

Egyre közeledik a karácsony, tudod már mit fogsz sütni a családnak? Ha még nem, cikkünkben adunk 3 szuper ötletet! Lesz köztük igazi klasszikus és villámgyorsan, sütés nélkül elkészíthető is! Lapozd végig ünnepi recept-összeállításunkat!
Olasz karácsonyi torta
Hozzávalók
- 250 g (kissé száraz) zsemle vagy péksütemény
- 250 g kandírozott gyümölcs (vegyes)
- 200 ml tejszín
- 120 g cukor
- 120 ml mandulalikőr
- 50 g mazsola
- 7 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítés
A kissé száraz zsemlét/péksüteményt reszeljük le és adjuk hozzá a felaprított kandírozott gyümölcsöket, valamint a mazsolát. Erre öntsük a mandulalikőrt, keverjük el és pihentessük nagyjából 1 órán keresztül. Közben keverjük habosra a tojások sárgáját a cukor felével. Ehhez adjuk a citrom lereszelt héját és a sót. A cukor másik feléből és a tojásfehérjékből verjünk kemény habot. Elsőként a tojássárgájás keveréket, majd a tojásfehérje-habot is forgassuk bele a beáztatott péksüteményhez. Az így kapott tésztát öntsük bele a margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsibe. Egyengessük el, majd 175 fokos sütőben körülbelül 45 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk hűlni, borítsuk ki egy lapos tálra és hagyjuk teljesen kihűlni. Végül díszítsük a tejszínből és vaníliás cukorból vert habbal és kandírozott gyümölcsökkel.