Mindig összeesik a piskóta? Eláruljuk a tökéletes tészta titkát – Recept

A sütemény egy külön állatfaj, nem csoda, hogy a piskótatésztával is sokan megküzdenek. Most eláruljuk, mi a titka a tökéletes piskótának.
Piskótatészta
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek liszt
- 1 csipet só
- fél tasak sütőpor
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket pedig a sóval félig felverjük, majd belekeverjük a kristálycukrot, amivel keményre verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájákat is, és tovább verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, és óvatosan eldolgozzuk az egészet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük úgy, hogy a piskótaalap vastagsága körülbelül 3-4 cm legyen. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük tűpróbáig. Amire érdemes nagyon odafigyelni, hogy a sütés első 10 percében ne nyissuk ki sütőajtót – ez a szép, aranybarna piskóta titka.
Lapozz három mennyei, piskótából készült süteményért!
Fotó: 123rf
Oldalak
