Ilyen finom bundáskenyeret még nem ettél

Kevesebb, mint 30 perc alatt ki lehet hozni a már megunt bundáskenyérből valami extrát. Figyelem, sajtimádóknak kötelező recept!
Rakott sajtos bundáskenyér
Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 szelet fehérkenyér
- 4 db tojás
- 1 kis pohár tej
- 1 kis pohár tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 20 dkg csirkemellsonka
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyemzöld ízlés szerint
- 3 evőkanál vaj
Elkészítés
- Pucold meg a hagymát, a paradicsommal és csirkemellsonkával együtt kockázd fel, majd reszelj egy kis sajtot!
- A sajt felét és a többit forgasd össze tejföllel!
- Verd fel a tojásokat, adj hozzá tejet és fűszerezd!
- A kenyeret vágd félbe, majd mártsd bele a kenyérszeletek mindkét oldalát a tojásos tejbe (ahogy azt a hagyományos bundáskenyérrel tennéd)!
- A kenyér felét tedd hőálló tálba, majd jöhet rá a zöldséges sonka, és végül a többi kenyér.
- Végül megszórjuk sajttal a tetejét, esetleg hagymával, zöldfűszerrel, vagy amit szeretsz!
- Ezután mehet be a sütőbe, amit már 180 fokon előmelegítettél, és süsd alsó-felső sütésen kb. 15 percig! Jó étvágyat!
Forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/15586328-rakott-sajtos-bundaskenyer?ref=...ű%20főétel
Fotó, lead: 123rf.com
Oldalak
