Családi ebéd ötszáz forintból: retró tojásos nokedli recept a nagyitól
Gyerekkorunkban imádtuk a tojásos nokedlit, azóta sem csökkent a rajongásunk iránta. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók (családi adag, 4 személyre)
- 50 dkg finomliszt
- 3 tk só
- 11 tojás
- másfél dl napraforgó olaj
Tojásos nokedli elkészítése
1. A liszthez hozzáadunk 1 tk sót, felöntjük fél liter vízzel és összedolgozzuk.
2. Forrásban lévő, sós-olajos (1 ek) vízbe beleszaggatjuk a tésztát, kb. 3-4 részletben.
3. Ha kész, kiszedjük és jöhet a tojásos feltét.
4. 10 tojást felütünk, hozzáadunk 2 tk sót és felverjük.
5. A nokedlit meglocsoljuk az olajjal, felforrósítjuk és ráöntjük a felvert tojást. Folyamatosan kevergetve úgy megsütjük, hogy a tojás ne száradjon ki, maradjon lágy.
Salátával tálaljuk. Jó étvágyat!