Egy mennyei étel ebédre vagy vacsorára, olcsón: Tepsis zöldséges rakott palacsinta

Kóstoltad már?
Tepsis zöldséges rakott palacsinta
Hozzávalók:
A sós palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- olaj
- só
A rakottashoz:
- 1 cs vegyes zöldségmix
- 1 nagy pohár tejföl
- 15 dkg sajt
- majonéz
- só, bors
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd megsütjük a körülbelül 20 darab sós palacsintát, eközben pedig megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben és leszűrjük. Körülbelül 2 centiméteres csíkokra vágjuk a palacsintákat, és belehelyezzük őket a tepsibe. Erre a rétegre öntjük rá a zöldségkeveréket, majd pedig összekeverjük a tejfölt reszelt sajttal, amihez pár csepp majonézt adunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül az így kapott öntettel lelocsoljuk a zöldségréteg tetejét. Végül mehet a sütőbe annyi ideig, amíg a sajt és a tejföl aranybarnára nem pirul.
További két sós palacsinta receptért lapozz!
Oldalak
