Íme a snack-ek királynője – Füstölt sajtos muffin egy kis vajjal

Mindegy, hogy édes, sós, vagy krémes, minden verzióban imádjuk a muffinokat. Most egy sós változatot hoztunk el nektek sok sajttal és egy kis vajjal, ami reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is kiváló.
Hozzávalók – 12 darabhoz
A muffinokhoz
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 50 g puha vaj
- 150 ml tej
- 150 g liszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g reszelt füstölt sajt
- 10 g sütőpor
A tetejére
- 50 g reszelt gouda sajt
- 50 g reszelt füstölt sajt
Elkészítés
A füstölt sajtos muffinokhoz a tojásokat, a sót, a vajat és a tejet egy keverőtálban habverővel összekeverjük. A maradék hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a vajas keveréket, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, hígíthatjuk még 50-100 ml tejjel. Muffinpapírral kibélelt sütőformába adagoljuk a tésztát.
A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és megszórjuk vele a tetejét, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp: Ha kicsit fel akarod turbózni a sajtos muffint, bolondítsd meg egy kis újhagymával, vagy más apróra vágott zöldséggel. Isteni lesz!
Sajtos muffin zöldségekkel
Forrás: Streetkitchen
Fotó: 123rf
Oldalak
