Tejfölös krumplileves kolbásszal: Egy fogás, ami után nem maradsz éhes
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/tejfolos_krumplileves_levesbaroblog_980x480.jpg?itok=1GLENVw6)
Egyáltalán nem diétás, viszont isteni és magyaros.
Tejfölös-kolbászos krumplileves
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 közepes vöröshagyma
- 15 dkg száraz kolbász
- 1 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 tk pirospaprika
- 2 babérlevél
- majoránna ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felkarikázott kolbászt egy lábasba dobjuk, majd kissé megpirítjuk. Ha kisült a zsírja, kivesszük a kolbászdarabokat és a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászkarikákat és a krumplit, majd az egészet alaposan átkeverjük. Visszatoljuk a tűzre, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet és ízlés szerint a majorannát, majd az egészet felöntjük vízzel. Ha a krumpli megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest és még néhány percig együtt főzzük. Friss petrezselyemzölddel és ropogós kenyérrel kínáljuk.