Túrós pogácsa – gluténmentesen is igazi élvezet belőle minden falat
Ételallergiásoknak sem kell lemondaniuk a sütikről.
Gluténmentes túrós pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg tk barna rizsliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg vaj
- 1 tojás+1 a kenéshez
- 2 dkg élesztő
- 2 kk tejföl
- 1 kk só
- ízlés szerint köménymag, sajt, szezámmag a tetejére
Elkészítés:
A lisztet megsózzuk, ezután elmorzsoljuk benne a túrót és a vajat, végül hozzáadunk egy egész tojást is. Közben langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt, amit ugyancsak a túrós-vajas tésztához keverünk, és az egészet alaposan összegyúrjuk. Kilisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét késsel óvatosan berácsozzuk és kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egyesével lekenjük a másik, felvert tojással és a tetejére szórjuk a magokat vagy a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.