Tejberizs körtével - Isteni gyümölcsös desszert

Ha szeretjük a tejberizst, de már kissé unjuk a hagyományos verziót, dobjuk fel egy kis körtével és pisztáciával! Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 1 csésze rizs
  • másfél csésze víz
  • csipet só
  • 5 csésze tej
  • fél csésze cukor
  • 1 nagyobb körte
  • 1 kis marék apróra vágott sótlan, pörkölt pisztácia
  • méz

Elkészítés

A rizst és a vizet a csipet sóval öntsük bele egy edénybe, főzzük addig, amíg a víz szinte teljesen el nem párolog. Ez nagyjából 6-8 percet vesz igénybe. Ekkor adjuk hozzá a tejet és lassú tűzön, kevergetés mellett nagyjából fél óráig főzzük. Ha a rizs megpuhult, adjuk hozzá a cukrot és még egy percig kevergessük. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Szedjük ki kis tálkákba, közben a körtét mossuk meg, szeleteljük fel és az apróra vágott pisztáciával együtt tegyük a tejberizs tetejére. Végül csurgassunk rá egy kis mézet.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bonappetit.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Kétségkívül Anne Hathaway korunk egyik legszebb és legjobb formában lévő sztárja, ám azt sokan nem tudják, hogy a színésznő nem csupán a természetnek, hanem saját tudatosságának is köszönheti, hogy...
Lifestyle
Az Oroszlánok az év végéhez közeledve egyre jobb formában lesznek. Íme a december havi egészség horoszkóp.
Fashion&Beauty
A minap lezajlott a 2024-es éves Gotham Awards, melynek során minden évben kiemelkedő, független amerikai filmeseket díjazzák. Az eseményről nem hiányozhatott a szakma legmagyobb üdvöskéje, Zendaya...
Fashion&Beauty
Ez az ünnepi időszak leggyönyörűbb és legnépszerűbb árnyalata, nem csoda, hogy minden nő ezt kéri most a körmösétől.
Lifestyle
A Vízöntő dörzsölheti a markát, mert egy új pénzügyi új lehetőség kínálkozik számára. Napi horoszkóp.
Egészség
Ha te sem szeretnél egy jól sikerült este után macskajajjal ébredni, akkor mindenféleképpen érdemes megfogadnod a szakértő tanácsát, és elkerülni három olyan étel fogyasztását az alkoholfogyasztás...