Szőlős rakott tészta - Igazi kulináris élmény

A rakott tészta a háztartásokban elég gyakran készül. Azonban vannak nagyon különleges receptek, amikkel feldobhatjuk a már-már unalmas ételt.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 25 dkg liszt
- 50 dkg szőlő
- 20 dkg darált dió
- 11 dkg porcukor
- 4 db tojás +3 tojásfehérje
- 5 dkg vaj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítés
A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kockákat vágunk belőle, és megfőzzük forró vízben. Szűrjük le, majd tegyük hozzá a vajat. A diót keverjük össze a porcukorral, a szőlőszemeket pedig szedegessük le és mossuk meg. A tojások sárgáját keverjük el a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom lereszelt héjával. Mehet bele a tejföl és mazsola is. A tojásfehérjétek kemény habbá verjük és a tésztával együtt beletesszük az előző, mazsolás keverékbe. A jénai tálat kikenjük vajjal és kevés zsemlemorzsát szórunk rá. Rétegezzük felváltva a tésztás keveréket a diós porcukorral és a szőlőszemekkel. 180 fokon 45 percig süssük. A tetejére verjünk fel 3 tojásfehérjét 5 dkg porcukorral, majd simítsuk rá. Így tegyük még vissza 10 percre a sütőbe. Kevés porcukorral tálaljuk.