Citromos csokitorta - Krémes különlegesség
A csokitortát már mind jól ismerjük, talán kicsit már unjuk is. Dobjuk fel a régi receptet egy kicsit, például citrommal!
Hozzávalók
A tésztához:
- 600 g búzaliszt
- 400 g kristálycukor
- 150 g vaj
- 2 dl joghurt
- 2,5 db citrom reszelt héja
- 3 db citrom leve
- 1 zacskó sütőpor
A krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 8 dl tej
- 80 g búzaliszt
- 500 g csokoládé
- 120 g porcukor
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot és a sütőport. Ezt a krémet öntsük kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig süssük. Amíg sül, a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük és beleszitáljuk a lisztet. Ha már csomómentes, a felforralt tejet is ajuk hozzá. Visszatesszük a lángra és beletesszük a citromhéját és a csokit. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. Minden réteget kenjünk be úgy, hogy a külső részre is jusson bőven. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőbe.