Szilvás gombóc
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A gombóc, legyen az túrós vagy szilvás mindig egy remek választás, ha egy istenien finom ebédet szeretnénk készíteni a szeretteinknek.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - kb. 20-30 dkg liszt (attól függ, mennyire lisztes a burgonya)
- egy jó kanál búzadara
- 2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 tojás
- só
- kb. 10-12 szem szilva
- 10 dkg cukor
- késhegynyi fahéj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg morzsa
Elkészítés
A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk, és egy tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozzuk ki. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk, 8 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe kimagozott szilva felét helyezünk, a mag helyébe fahéjas vagy mokkakockacukrot teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére, és egyet forr. Leszűrve leöblítjük, és zsiradékban pirított morzsában megforgatjuk.
Ezt is ajánljuk: Túrós kókuszgolyó - A megunhatatlan édesség