Szalonnás krumpligombóc - Elhoztuk az új kedvenc köretedet
Ez a finomság bármilyen hússal remek párosítás, de ha csak egy kis egyszerű vacsorát dobnál össze magadnak, akkor is tökéletes választás lehet egy-két ilyen gombóc.
Szalonnás krumpligombóc - Hozzávalók:
- 80 dkg főtt burgonya
- 20 dkg apróra vágott szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- ételízesítő
- liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Egy krumplinyomóval törjük össze a burgonyát. Keverjünk hozzá két tojást, a petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Vágjuk apróra és dinszteljük meg a hagymást. Adjuk hozzá a felkockázott szalonnát és süssük ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, keverjük össze a krumplis krémmel és annyi liszttel, hogy gombócokat tudjunk formálni a masszából. Az elkészült golyókat a megszokott módon panírozzuk be és bő olajban süssük aranybarnára. Köretként vagy magában, különböző öntetekkel is tálalhatjuk.