Ennél egy kis lekváros buktát? Mutatjuk, hogyan készítsd el otthon
Sokak kedvenc péksüteményét meglepően könnyű elkészíteni, íme a recept.
Lekváros bukta - Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 tojássárga
- 10 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- csipet só
- 3 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- sütésálló gyümölcslekvár
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral futtasd fel. A többi hozzávalót tedd egy nagyobb tálba, keverd hozzá a felfuttatott élesztőt és hagyd, hadd dagadjon meg a tészta, majd gyúrd át és lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából 1 centiméter vastagságúra. Vágd 8-10 cm-es négyszögekre, aztán mindegyik közepét kend meg jó vastagon lekvárral és göngyöld össze. Egy tepsit kenj meg margarinnal és tedd bele a buktákat egymás mellé, majd tetejüket vajjal vagy margarinnal megkenve még 30 percig keleszd. 180 fokra előmelegített sütőben süsd pirosra és tálald azon melegében.