Sült libacomb párolt lilakáposztával - Isteni!
Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a sült libacombot, párolt lilakáposztával kiegészítve pedig egy fenséges ebédet varázsolhatunk az asztalra. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
- 4 libacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek só
A körethez
- 1 db lilakáposzta
- 2 ek cukor
- 2 ek ecet
- 1 dl vörösbor
- 1 mk őrölt kömény
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk só
Elkészítés
Tisztítsuk meg, majd kissé vagdaljuk be és kissé sózzuk meg a libacombokat. Tegyük bele a serpenyőbe és bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Ha megpirult, fordítsuk meg, hogy a másik oldala is szép barna legyen. Ekkor vegyük ki a combokat, tegyük bele egy sütőzacskóba a felaprított fokhagymával és hagymával együtt. 200 fokon fél óráig süssük, majd öntsük ki a tasak tartalmát a tepsibe és addig süssük, amíg szép piros nem lesz. Közben készítsük el a párolt lilakáposztát: a cukrot karamellizáljuk a libából kisült zsíron, ehhez adjuk hozzá a legyalult káposztát, végül sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, öntsük rá a bort és az ecetet, majd pároljuk puhára. A libacombot a párolt lilakáposztával tálaljuk, ha pedig nem lenne elég a köret, krumplipürét is készíthetünk hozzá.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!