Spagetti citrommal és fekete olajbogyókkal
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A paradicsomos spagetti az egyik legkedveltebb étel, de egy idő után elég unalmassá válik. Próbáljátok ki ezen olasz kaja különlegesebb változatát.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 2 egész citrom héja, vékony csíkokra vágva
- a 2 citrom leve
- 150 g kimagozott fekete olajbogyó, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 16 bazsalikomlevél, apróra vágva
- só, bors
- 500 g spagetti
Elkészítés
Keverjük össze az olajbogyókat az olajjal, a citrom héjával, a fokhagymával és a bazsalikommal egy nagyobb tálban. Sózzuk és borsozzuk meg.
Főzzük meg a spagettit bő, forró sós vízben al dente. Szűrjük le és tegyük a szószhoz. Rázzuk jól össze. Rakjuk át a tésztát egy kínálótálba. Forrón tálaljuk.