Cseresznyés lapocska
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A cseresznye az egyik kedvenc nyári gyümölcsünk, így nem csak frissen a fáról szeretjük fogyasztani, hanem süteményeket is szívesen készítünk belőle.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 60 g cukor
- 175 g liszt
- kandírozott cseresznyék, félbevágva
- blansírozott mandulák, felezve
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. egy tálban a margarint és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 5 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Éles késsel 6x2,5 cm-es lapocskákra vágjuk. Villával megszurkáljuk. Cseresznyével és mandulával díszítjük és az előkészített sütőttepsibe rakjuk. 15 perc alatt keményre, de nem barnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.