Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával
A padlizsán egy nagyon finom zöldség, amit rendkívül sokféleképp lehet elkészíteni. Próbáljátok ki a következő receptet!
Hozzávalók
- 6 padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 közepes méretű paradicsom, meghámozva és darabolva
- 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk össze őket hosszában 4-6 darabra. Ezeket vágjuk kb. 25, cm hosszú darabokra. Süssük a fokhagymákat egy nagyobb serpenyőben 3-4 percig, míg megbarnul. Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze és fedjük le. Pároljuk alacsony lángon 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és keverjük össze. Pároljuk még 15 percig. Vegyük le a fedőt a serpenyőről, tegyük bele a fűszereket és pároljuk még 15 percig. Forrón tálaljuk.
Fotó: mygreenpages.co.uk