Párolt padlizsán paradicsommal és fokhagymával

A padlizsán egy nagyon finom zöldség, amit rendkívül sokféleképp lehet elkészíteni. Próbáljátok ki a következő receptet!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    6 padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 4 közepes méretű paradicsom, meghámozva és darabolva
  • 2 ek finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

Vágjuk le a padlizsán végeit, és vágjuk össze őket hosszában 4-6 darabra. Ezeket vágjuk kb. 25, cm hosszú darabokra. Süssük a fokhagymákat egy nagyobb serpenyőben 3-4 percig, míg megbarnul. Adjuk hozzá a padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, majd keverjük össze és fedjük le. Pároljuk alacsony lángon 10 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és keverjük össze. Pároljuk még 15 percig. Vegyük le a fedőt a serpenyőről, tegyük bele a fűszereket és pároljuk még 15 percig. Forrón tálaljuk.

Vargányával töltött padlizsán

Fotó: mygreenpages.co.uk

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
A háziasszonyok szerint ez a természetes csodaszer még az ecetnél is jobban beválik, ha azt szeretnénk, hogy fehér ruháink újra eredeti fényükben ragyogjanak.
Utazás
A globális felmelegedésnek "köszönhetően" ma már a finnországi Mikulás-falu sem úgy fest, mint évtizedekkel ezelőtt.
Sztárok
Kamillába valószínűleg beleégtek anyósa elképesztő szavai, ugyanis a királynő bizony nem kertelt, és néhány pohár ital után őszintén elmondta, mit is gondol valójában fia nejéről.
Sztárok
A Palik László vezette kvízműsorban most már nem celebritások, hanem civil játékosok versenyeznek. Egyikük rendkívül érdekes kérdést kapott, mely a népszerű magyar zenei előadó, Azahriah...
Sztárok
Hugh Grant és felesége, Anna Eberstein nemrég a színész új filmjének premierjén pózolt a kameráknak, a róluk készült fotók láttán pedig elmondható, hogy piszok jól mutatnak egymás oldalán.