Áfonyás mandulás finomság
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az áfonya tele van vitaminnal, így ezzel a süteménnyel mindenki jól jár: az is, aki rajong a gyümölcsökért, de az is, aki inkább édesszájú.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - csipetnyi só
- 180 g mandula, finomra őrölve
- 180 g vaj, lágy
- 250 g porcukor
- 6 tojásfehérje
- 125 g áfonya
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Két darab 12 mélyedéses muffinsütőt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, majd belekeverjük a mandulát. Egy másik tálban a vajat, porcukrot kézi mixerrel krémessé keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot és a tojásfehérjéket, majd összedolgozzuk. A tésztát a kivajazott mélyedésekbe kanalazzuk, áfonyával megszórjuk. 25-30 perc alatt megsütjük amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem ragad a tésztától. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Joghurtos desszert fekete áfonyás-szedres szósszal
Fotó: foodieography.wordpress.com