Sült lepényhal kapribogyóval
A hal az egyik legegészségesebb étel, ennek ellenére nagyon kevesen szeretik. Próbáld ki az alábbi receptet és tuti, hogy megimádod!
Hozzávalók
- 600 g lepényhal vagy rombuszhal
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál sóban eltett kapribogyó
- 16 koktélparadicsom, félbevágva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a halszeleteket hideg folyó víz alatt, és szárítsuk meg papírtörlővel. Kenjük ki a hőálló tálat az olaj felével. Tegyük a halszeleteket a tálba, és szrjuk meg sóval és borssal, kapribogyóval és koktélparadicsommal. Locsoljuk rá a maradék olajat. Süssük 10-15 percig, míg megpuhul. Forrón tálaljuk.
Fotó: keeperofthehome.org