Sonkás rétes
A húsos réteseket a magyar konyha kissé elhanyagolja, pedig nagyon finom lehet akár uzsonnára, reggelire és előételként is.
Hozzávalók
- 1 cs réteslap
- 50 dkg főtt, füstölt sonka
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 3 ek búzadara
- bors
- vaj, a kikenéshez
Elkészítés
A főtt, füstölt sonkát átdaráljuk, és összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával és a borssal. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzáadjuk. A réteslapot egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára terítjük, olvasztott zsírral bekenjük és rátesszük a második lapot is. Ezt is megzsírozzuk, majd a sonkás töltelék felét a szélére, egy csíkba felkenjük. A rétest szorosan felgöngyöljük és kikent sütőlemezre helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik két réteslappal is. A rudak tetejét zsírral megkenjük és előmelegített sütőbe 15 percig sütjük, kb. 180 fokon. Csak akkor vágjuk fel, ha már kissé kihűlt.
Próbáld ki a sonkatekercseket is!