Epres máktorta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A mákot szinte mindenki szereti. A legjobb, ha torták ízesítésre használjuk, hiszen így sokféleképpen variálható.
Hozzávalók
-
150 g vaj
-
100 g porcukor
-
2 ml rumaroma
-
6 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
100 g kristálycukor
-
6 db tojásfehérje
-
200 g mák
-
50 g búzaliszt
-
30 g étkezési keményítő
-
1 db citrom reszelt héja
-
eperlekvár
Elkészítés
A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beletesszük a sót és a rumot is, majd egyenként a tojások sárgáját. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá keverjük. A mákot, a lisztet és a keményítőt is összekeverjük. A felvert tojások fehérjét a vajas krémhez keverjük, majd ha már homogén, a mákos massza is mehet bele. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd előmelegített sütőbe 190 fokon 40 percig sütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágom és megtöltöm a lekvárral. Porcukorral tálaljuk.