Sonkás-póréhagymás tojásrántotta
A tojásos rántottát nem csupán szalonnával lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kevés chilivel, petrezselyemmel, póréhagymával vagy sonkával. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók
-
csipetnyi chilipaprika
- só és bors (ízlés szerint)
- 2 darab tojás
- 1 darab póréhagyma, apró darabokra vágva
- 2 evőkanál tej
- fél teáskanál finomra vágott petrezselyem
- 10 dkg vékony szeletekre vágott sonka
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A felvert tojásokat keverjük össze a tejjel, sóval és borssal, majd ehhez adjuk hozzá a sonkát. Egy serpenyőben olajon pirítsuk meg a póréhagymát. A sonkás tojást ezután öntsük a serpenyőbe, majd süssük meg. A kész ételt petrezselyemmel díszítve tálalhatjuk.