Mediterrán rakott zöldség
Szereted a fűszeres ételeket, de közben érezni akarod a zöldségek ropogós és friss ízét? Kóstold meg a mediterrán rakott zöldséget, ami visszaadja a könnyed, mégis változatos ízvilágot.
Hozzávalók
- 5 db nagyobb krumpli
- 2 db sárgarépa
- 2 fej gomba
- fél fej lilahagyma
- 1 doboz csemegekukorica
- 2 db paradicsom
- grill fűszerkeverék
- fél kg sajt
- kevés olívaolaj
- 1 dl víz
- csipet oregano
- csipet bazsalikom
Elkészítés
A krumplit, a sárgarépát és a paradicsomot vágjuk karikákra, majd egyenletesen rakjuk ki velük a tepsi alját. Öntsünk rájuk 1 dl vizet, hogy sütésnél picit megpárolódjanak, aztán szórjuk meg a zöldségeket egy kis fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a gombát, és a lilahagymát vágjuk apró darabokra. Az apróra vágott hagymát és gombát a csemegekukoricával együtt szórjuk egyenletesen a tepsibe. Öntsük le a tepsi tartalmát egy kevés olívaolajjal, egy kis fűszerkeverékkel és finoman szórjuk meg a tetejét oregánóval és bazsalikommal. Fedjük le a tepsit alufóliával, és úgy rakjuk be a 220 fokos sütőbe. Körülbelül 40 perc kell, hogy a zöldségek kellően átpárolódjanak. Mikor ez megtörtént, vegyük ki a tepsit, és szórjunk a zöldségek tetejére reszelt sajtot, majd fedetlenül rakjuk vissza a sütőbe olyan 5-10 percre, hogy a sajt arany-barnára süljön. Aki akarja, tehet még rá cukkinit, brokkolit vagy akár póréhagymát is.
Kockákra vágva tálaljuk.
Kóstold meg az ehhez remekül illő almás-gorgonzolás salátát!