Sonkás panini spárgával - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A panini tulajdonképpen nem más, mint az olaszok melegszendvicse, amit rendszerint sonkával és pár szelet sajttal töltenek meg. A mi verziónkban spárga és friss saláta is került bele, érdemes megkóstolni!
Hozzávalók
- 1 db baquette
- 3-4 szál spárga
- 1-2 szelet sonka
- 1 szelet mozzarella sajt
- 1 marék vegyes saláta
- 1 evőkanál majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
Elkészítés
Vágjuk ketté a kenyerünket és kicsit pirítsuk meg a sütőben, éppen annyira, hogy kicsit ropogós legyen. A spárgákat locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk őket, majd süssük puhára őket kb. 3-4 perc alatt. Nyissuk ki a szendvicset, tegyük bele a sonkát, a sajtot, a salátát és a spárgát. Keverjük össze a majonézt és a fokhagymát egy kis tálban, és kenjük meg vele a zsömlét. Tegyük vissza még pár pillanatra a sütőbe a szendvicset, hogy a sajt megolvadjon.
Ezt is ajánljuk: Mézes-bazsalikomos tészta paradicsomszósszal