Serpenyős csirkés-gombás spagetti - Laktató tésztaétel
Ha szereted a tésztaételeket, de nem mindig laksz jól velük, készítsd el a következő receptet, ami után biztosan sokáig nem leszel éhes! További jó hír, hogy hamar elkészül!
Hozzávalók
- 4 ek vaj
- 1 csirkemell
- 2 csésze gomba
- ¼ csésze liszt
- 3 csésze alaplé
- 1 csésze tej
- 200 g spagetti
- só és bors
- ¼ csésze fagyasztott zöldborsó
- 1 tk fokhagymapor
- ¼ csésze parmezán
Elkészítés
Egy serpenyőben 5-7 perc alatt 2 evőkanál vajon pirítsuk meg a kockára vágott csirkehúst és gombát. Szórjuk meg sóval, borssal és fokhagymaporral, majd a serpenyő tartalmát tegyük félre. A serpenyőbe tegyünk még 2 evőkanál vajat, és keverjük hozzá a lisztet. Adjuk hozzá az alaplét és a tejet, majd kevergessük. Ha kellően besűrűsödött, tegyük bele vissza a csirkét és gombát, valamint a tésztát. 20-25 perc kell, hogy megpuhuljon a tészta, addig kevergetve főzzük. Negyedórával a vége előtt adjuk hozzá a zöldborsót is, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét parmezánnal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!