Sárgarépás-zabpelyhes keksz - Ha egészséges desszertre vágysz

Ha az egészséges életmód híve vagy, ezt a sárgarápás-zabpelyhes kekszet ki kell próbálnod! Akár reggeliként is fogyaszthatod, vagy elviheted magaddal a munkába is.
Hozzávalók
- 2 csésze zabpehely
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- ½ csésze őrölt lenmag
- 2 tk fahéj
- ½ tk szerecsendió
- ½ tk szódabikarbóna
- ½ tk só
- 1 csésze almaszósz
- ½ csésze méz
- 1 nagy tojás
- 2 tk vaníliakivonat
- 4 ek sótlan vaj
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1 csésze apróra vágott alma
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük el a zabpelyhet, a lisztet, az őrölt lenmagot, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát és a sót, egy másik tálban pedig a mézet, az almaszószt, a tojást, a vaníliát és az olvasztott vajat. Ezt követően öntsük össze a kettőt, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az almát, majd az egészből készítsünk masszát. Formázzunk belőle golyókat, egy tepsibe tegyük bele és kissé lapítsuk el. A kekszeket 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, máris fogyaszthatjuk. Legfeljebb 2 hónapig áll el.
Fotó: kidsbelleicious.com
Oldalak
