Sajttal-szalonnával sült krumpli - A hűvösebb napok sztárja
Burgonyából számtalan különleges ételt varázsolhatunk az asztalra, nem is kell fárasztó előkészületekre gondolni, elég ha csak félbevágjuk, megtöltjük mindenféle földi jóval és betesszük a sütőbe!
Hozzávalók
- 8-10 nagyobb burgonya
- 30 dkg baconszalonna
- 30 dkg sajt (cheddar vagy trappista)
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- só, bors
- snidling
Elkészítés
A burgonyákat mossuk meg alaposan, vágjuk ketté és vájjuk ki a közepüket. A bacont aprítsuk fel és szórjuk a burgonyába. Sütőben 160 fokon nagyjából fél óra alatt süssük meg. Közben a tojást verjük fel, adjuk hozzá a tejfölt, a lereszelt sajtot, a felaprított snidlinget, a sót és a borsot. Az egészet kanalazzuk rá a burgonyákra, majd tegyük vissza a sütőbe, 180 fokon 10 perc alatt süssük készre. A végén, ha kedvünk tartja, még egy kis sajtot és snidlinget is szórhatunk a tetejére.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!