Sajtos stangli recept
Nincs olyan pékség vagy ABC, ahol ne lehetne sajtos stanglit venni, ennek ellenére ha van időnk, akkor készítsük el inkább otthon.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 1 ek étolaj
- 2 kk só
- 1 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- reszelt sajt
Elkészítés
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, és az olajat. Ezután hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük, és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk, és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat formázunk, melyeket vékony ovális alakú lappá nyújtunk, kiflikké feltekerünk, és hullámos sütőlemezre helyezünk. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ezt is ajánljuk: Sajtos sonkatekercs - Katt ide!