Túró Rudi torta recept
A Túró Rudi az egyik legkedveltebb magyar túródesszert, így érthető, hogy már torta is van belőle. Kóstoljuk meg!
Hozzávalók
A piskótához
- 6 dkg liszt
- sütőpor
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
A krémhez
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál forró víz
- 1 vaníliarúd kikapargatott belseje
- 1/2 citrom leve
- 2,5 dl hideg tejszín
- 50 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 1 csapott ek zselatin + 1 dl víz
A tetejére
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az aljába tegyünk sütőpapírt. A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet a sütőporral, és szitáljuk hozzá a kakaóport. Ezután alaposan habosítsuk fel a tojásokat és a cukrot, majd fakanállal óvatosan forgassuk bele a kakaós-sütőporos lisztkeveréket. A tésztát kanalazzuk át az előkészített tortaformába, simítsuk el és kb. 12 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ekkor tegyük egy rácsra a formát, és várjuk meg, hogy a piskótalap kihűljön.
Eközben készítsük el a krémet. Ehhez keverjük el a zselatint az 1 dl hideg vízben, majd mérsékelt lángra téve addig melegítsük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Amikor kész, húzzuk le a tűzről és tegyük félre kihűlni. Ezután a porcukrot keverjük simára a forró vízzel, aztán adjuk hozzá a tejfölös túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromlevet és a kihűlt zselatint. Az egészet robotgéppel jól dolgozzuk össze. Ezután a hideg tejszínből verjünk habot, és egy fakanállal óvatosan forgassuk a túrós keverékhez.
A piskótalapra kanalazzuk rá a krémet, simítsuk el, és a torta tetejét szórjuk meg cukrozatlan kakaóval. Tegyük a hűtőbe, és ha jól megszilárdult, akkor egy késsel vágjuk körbe a szélét, majd szedjük ki a formából.
Ezt is ajánljuk: Túrótorta sütés nélkül - Katt ide!