Sajtos sonkatekercs
A sonka és a sajt külön-külön is hihetetlenül finom, de ha egy ételben vegyítjük a kettőt, akkor valami istenit kapunk.
Hozzávalók
- 40 dkg nyers füstölt sonka
- 15 dkg óvári sajt
- 20 dkg angol zellerszár
- 10 dkg paradicsom
- 40 dkg paraj
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- só, bors, őrölt fehérbors
Elkészítés
A paraj szárát letépkedjük, bő vízben megmossuk. Forrásban lévő vízbe tesszük, és ha a víz ismét felforr, leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, lecsorgatjuk, kézzel kinyomkodjuk. Serpenyőben olvasztott vajban átforgatva, saját levében 4-5 perc alatt puhára pároljuk. közben sóval, borssal apróra vagdalt fokhagymával ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk. A zellerszárat kb. olyan hosszúságú darabokra vágjuk, mint a sonkaszeletek szélessége. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, és leszűrjük. A vékony sonkaszeletekbe egy-egy darab zellerszárat göngyölünk. Tetejére vékony szelet sajtot teszünk, és forró sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, míg a sajt kissé megpirul. Vajban átforrósított paradicsomcikkekkel, fokhagymás parajjal és főtt tojásokkal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Pulykakolbász gazdagon - Katt ide!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!