Nizzai leves

A leves nagyon fontos része az ebédnek, így nem tanácsos kihagyni. Az alábbi recept kipróbálása után pedig biztos, hogy minden nap Nizzai levest fogunk enni előételnek.

Hozzávalók

  • 1 l paradicsom-ivólé
  • 2 közepes burgonya
  • 4 tojás
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • vaj
  • fél csokor snidling

Elkészítés

Kevés vajon üvegesre pároljuk a megtisztított, karikákra vágott póréhagymát (a zöldjével együtt). Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a karikára vágott erős paprikát, és megpirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, megfűszerezzük, és beletesszük a megtisztított, hajszálvékonyra szeletelt burgonyát. A tojásokat puhára főzzük, majd óvatosan, egyenként beletesszük a forrásban lévő levesbe. Kis lángon addig főzzük, míg a fehérje megalvad, de a sárgája folyós marad.

Frissen vágott snidlinggel meghintve tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Zöldséges csirkemell pennével - Katt ide!

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: jennaclifford.com

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Lifestyle
Ha szeretnéd bevonzani a bőséget, érdemes ezeket a színeket tudatosan alkalmazni a mindennapjaidban – akár ruházatban, lakberendezésben vagy kiegészítők formájában.
Lifestyle
Ha egyre gyakrabban felejted el, hová tetted a kulcsaidat, vagy nehezen emlékszel nevekre és fontos információkra, akkor van egy természetes megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
A kedvenc ruháid hamar kifakulnak a mosásban? Van egy egyszerű, de hatékony házi praktika, amellyel évekkel tovább megőrizheted az anyag élénk színét.
Lifestyle
A Mérleg összefuthat valaki olyannal, akit nagyon régen nem látott és hatalmas örömöt okoz neki. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Az univerzum mindig egyensúlyra törekszik, és ha te jót adsz a világnak, az élet is jó dolgokat fog visszaadni neked.
Utazás