Sajtleves - Recept
Ha szereted a leveseket, akkor muszáj elkészítened az alábbi sajtleves receptet. Istenien finom!
Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 db póréhagyma
- 2 db hagyma
- 2 ek liszt
- fél csésze víz
- 75 g krémsajt
- 240 g zöldfűszeres sajtkrém
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
A darált húst süssük meg a kockára vágott hagymával és a fokhagymával. Engedjük fel a zöldséglével, dobjuk bele az apróra vágott póréhagymát, és hagyjuk főni. A fél csésze vízzel keverjük el a lisztet, és az egészet fokozatosan öntsük a levesbe. Ezután adjuk hozzá az ömlesztett sajtot és a sajtkrémet is, majd sózzuk és borsozzuk. Ha szeretnénk, akkor a végén egy botmixerrel pépesíthetjük is.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!