Sacher torta házilag? Bizony, nem lehetetlen! Sőt, egyszerűbb, mint gondolnád!
Úgy gondoltad, Sacher tortát csap cukrászdában érdemes venni, otthon pedig túl bonyolult lenne elkészíteni? Tévedsz! Egyszerűbb, mint gondolnád! Íme, a receptje!
Hozzávalók
A tésztához
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg rétesliszt
- 7 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 ek víz
A mázhoz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,2 dl víz
Elkészítés
A csokoládét gőzben olvasszuk fel, a margarint pedig keverjük habosra a vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral. A tojássárgákat, a felolvasztott csokit, valamint a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét adjuk apránként a margarinos masszához. Végül szitáljuk bele a lisztet és keverjük ezzel is össze. A tortaformát kenjük ki margarinnal, szórjuk meg liszttel és öntsük rá a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából egy óra alatt süssük készre. Készítsük el közben a tölteléket: egy kis vizet keverjünk el a baracklekvárral. Ha kihűlt a tortánk, vízszintes irányban vágjuk ketté és töltsük meg a töltelékkel. Készítsünk mázat: forraljuk fel a vizet a cukorral és a csokoládéval és simítsuk az egészet a tortára.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!