Rukkolás pizza sonkával és parmezánnal - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egy finom pizza ebédre vagy vacsorára? Lenyűgözően egyszerű receptünkkel isteni olasz pizzát készíthetsz. Ezt muszáj kipróbálnod!
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 30 g élesztő
- fél teáskanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál só
- langyos víz
A szószhoz
- 6 evőkanál paradicsomszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A feltéthez
- 100 g füstölt, pácolt sonkaszelet
- 100 g parmezán sajt
- két marék friss rukkola
Elkészítés
100 ml langyos vízben kevés cukorral futtassuk fel az élesztőt. A tészta többi hozzávalóit nagyobb keverőtálba mérjük, majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadunk még egy kevés vizet, hogy a tészta lágyabb, de nem túl ragadós tésztává váljon, majd kidagasztjuk. Ruhával lefedve, a duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, végül ismét megkelesztjük. A tésztából kerek lapot formázunk. Kikeverjük a szósz hozzávalóit és a tésztalapra kenjük, rászórjuk a sonkát és a sajtot is. Előmelegített sütőben, 250 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt, frissen szórjuk meg a rukkolával, és még több parmezánnal.
Ezt is ajánljuk: Paradicsomos kenyér fokhagymával - A bruschetta receptje