Rizsfőzés könnyedén - Így lesz tökéletes ez az isteni köret
A rizs elkészítése nem egy nehéz dolog, ennek ellenére sokan nem merészkednek neki, inkább a félkész változat mellett voksolnak. Eddig! Íme egy recept, ami által nem lesz már gond a rizsfőzéssel.
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- egy kk reszelt vöröshagyma
- egy ek zsiradék
- 1-2 kanál ételízesítő
- só
Elkészítés
A megmosott rizst a zsiradékban megfuttatott hagymára teszsük, 1-2 percig pirítjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs volt, felengedjük, és beletesszük az ételízesítőt. Lefedve 2-3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és visszatesszük rá a fedőt. Az így tartósított melegben a rizs szépen megpuhul, megduzzad, és soha nem kozmál oda. Tálalás előtt meg kell kóstolni, hogy elég sós-e.
Ha szereted a rizst, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Vajas sáfrányos rizs, grillezett garnélával - Recept