Ribizlis vaníliakrém - Gyümölcsös édesség
Könnyű krém, amely egyaránt jó önálló desszertként és töltelékként is.
Hozzávalók:
- 200g ribizli
- 2 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál illatos likőr (pl.: Maraschino)
A krémhez:
- 4 zselatinlap
- 1 vaníliarúd
- 4dl tej
- 6 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 2dl tejszín
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, 4 szép fürtöcskét félreteszünk a díszítéshez a többit villa segítségével leszemezzük, összeturmixoljuk, áttörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot és a likőrt. A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet. Arányosan elosztva 4 csinos kehely aljára szedjük ki a ribizlipépet, ráöntjük a vaníliakrémet, lefedjük, és legalább 3 órára behűtjük.