Pittypang saláta - A méregtelenítő saláta
Laktató salátakülönlegesség, amelyet nem csupán jó íze, de jótékony hatása miatt is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 2 marék pitypang
- 1 nagy szem burgonya
- 2 tojás
- 1 fél fej paradicsom
- kevés snidling apróra vágva
- 2 szelet bacon
- Az öntethez:
- 1-1,5 dl olívaolaj
- 2 ek borecet
- 1 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Szedjünk pitypangot, azonban figyeljünk oda, hogy csak a legbelső friss hajtásokat csipkedjük ki, majd negyed óráig áztassuk langyos vízbe. Tegyük fel főni a krumplit héjában. Ha kész, megpucoljuk, összetörjük.
Most jöhet az öntet: az olajat a citromlével, fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük, majd pár kanálnyit a krumplihoz adunk, és simára keverjük. Másik felébe, legalább egy órára áztassuk be a lecsepegtetett pitypangot.
Ezután pirítsunk bacont és keverjük hozzá a salátát. Szedjük tányérra a krumplit, rá a salátát, és egy kis apróra vágott paradicsomot. Főzzünk 3 perces lágytojást. Ha kész, vágjuk le a tetejét, öntsük ki belőle a sárgáját a salátára, kanalazzuk rá a fehérjét is, és keverjük össze. Azonnal fogyasszuk.