Retek-karalábé főzelék ínyenceknek - Recept
A hagyományos bab-, tök- vagy lencsefőzelék helyett ezúttal készítsünk egy különlegességet a családnak! Ez a finom retek-karalábé főzelék mindenkinek ízleni fog.
Hozzávalók
- 3 karalábé
- 2 csokor hónapos retek
- 7-8 szál újhagyma
- 4 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 2 ek olaj
- 2 leveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés
A retket és a karalábét mossuk meg és kockázzuk fel. A petrezselymet és az újhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Utóbbit olajban fonnyasszuk meg, szórjuk rá a petrezselyem felét, majd a felkockázott retket és a karalábét. Ha kissé megpirultak, adjuk hozzá a leveskockákat és 1 liter vizet. Nagyjából negyedórán keresztül főzzük puhára a zöldségeket. Közben a tejfölben keverjük el a lisztet, egy kis főzőlével hígítsuk fel, majd adjuk hozzá a zöldséges léhez, amit aztán sózzunk, borsozzunk ízlés szerint. Szórjuk bele a maradék petrezselymet és főzzük tovább 2-3 percig. Tálaláskor a főzeléket felkarikázott retekkel díszítsük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!