Gyömbéres, zabpelyhes keksz - Recept
A gyömbéres, zabpelyhes keksz nem csak nagyon finom, de egészséges is, ráadásul elkészítés után még nagyon sokáig eláll. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg vaj
- 17 dkg zabpehely
- 17 dkg kókuszreszelék
- 3 ek nádcukor
- 1 ek gyömbérpor
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd tegyük hűtőbe nagyjából 2 órán keresztül. Ha letelt az idő, a masszából formázzunk kisebb golyócskákat, amiket aztán lapítsunk össze. Ezeket a kis lepénykéket tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 10-15 percen keresztül süssük 180 fokos sütőben.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!