Perzsa zöldségfelfújt - Különleges ízvilág
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha valamilyen különleges és egészséges ételre vágysz, akkor próbáld ki a perzsa konyha egyik legfinomabb fogását, a kuku sabzit.
Hozzávalók
- metélőhagyma
- petrezselyemzöld
- kapor
- zellerzöld
- 4 tojás
- 1 púpos ek liszt
- 1/2 kk só
- 1/2 kk őrölt bors
- curry
- mentafű
- pirospaprika
- csipetnyi szódabikarbóna
- 3 ek olaj
- 5 dkg tört dió
- 4-5 salátalevél
Elkészítés
A zöld fűszernövényeket apróra vágjuk, és hozzáadjuk a lisztet. A tojásokat jól felverjük, és a zöldségekkel együtt összekeverjük. Sóval, borssal, curryvel, pirospaprikával megfűszerezzük, és csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá. Egy teflonos serpenyőbe olajat öntünk, és az elkészített masszát beleöntjük, majd kanállal kisimítjuk. Lassú lángon megsütjük. Miután az alja megsült, tortához hasonlóan hat-nyolc szeletre vágjuk, a szeleteket egyenként megfordítjuk, hogy a másik oldaluk is átsüljön. Egy tálra salátaleveleket rakunk, s ráhelyezzük a szeleteket.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!