Póréhagymaleves burgonyával - Recept

Kezdődik a póréhagyma szezonja, ünnepeljük meg hát egy finom krémlevessel! Ez a fogás biztosan a kedvenced lesz, próbáld ki receptünket!
Hozzávalók
- 2 db póréhagyma
- 3 db burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 l húsleves
- 1,5 dl tejszín
- só
- fehérbors
- kenyér
Elkészítés
A póréhagymát ujjnyi széles darabokra vágjuk, a meghámozott burgonyát felkockázzuk. A megolvadt vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, majd további 5 percig melegítjük. Felöntjük a húslevessel és 30 percig főzzük. Ha kész, turmixgépben pürésítjük, elkeverjük benne a tejszínt is. Még egyszer felforraljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirított kenyérrel tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Mentás zöldborsókrémleves
Fotó: hungrycouplenyc.com
Oldalak

This is a modal window.