Póréhagymaleves burgonyával - Recept

Kezdődik a póréhagyma szezonja, ünnepeljük meg hát egy finom krémlevessel! Ez a fogás biztosan a kedvenced lesz, próbáld ki receptünket!

Hozzávalók

  • 2 db póréhagyma
  • 3 db burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 l húsleves
  • 1,5 dl tejszín
  • fehérbors
  • kenyér

Elkészítés

A póréhagymát ujjnyi széles darabokra vágjuk, a meghámozott burgonyát felkockázzuk. A megolvadt vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, majd további 5 percig melegítjük. Felöntjük a húslevessel és 30 percig főzzük. Ha kész, turmixgépben pürésítjük, elkeverjük benne a tejszínt is. Még egyszer felforraljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pirított kenyérrel tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Mentás zöldborsókrémleves

Fotó: hungrycouplenyc.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Az Indonéziából származó gyümölcs olyan orrfacsaró szagot áraszt magából, hogy számos országban egyszerűen kitiltották a közterületekről.
Lifestyle
A bankok zöme általában összesítve, a hónap végén vonja le az SMS-ek díját, persze előfordul az is, hogy egyesével vonogatják le a számláról. A nagyobb SMS-forgalom természetesen több pénzlevonást...
Utazás
Február 18-án, kedden egész nap, 19-én, szerdán pedig délelőtt kell ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
Lifestyle
Ne pazarold el a finom pizzát egy rossz melegítési módszer miatt! Próbáld ki ezt az egyszerű trükköt, és garantáltan imádni fogod a másnapi pizzádat is.
Lifestyle
Vajon tényleg van olyan időszak az évben, amikor több gyermek fogan meg, vagy ez csak egy véletlenszerű statisztikai adat? Ha megfigyeljük a születési arányokat, meglepő mintázatra bukkanhatunk – és...
Lifestyle
Te is folyton küzdesz az elviselhetetlen, dohos szaggal a ruhásszekrényedben? Akkor nem kell többé a megoldáson agyalnod, mutatunk ugyanis egy szuper trükköt, amivel végleg leszámolhatsz ezzel a...